Ontdek het Vechtdal

Een natuurrijke, groene, gastvrije omgeving

Te voet of met fiets ontdek je de meest mooie plekken van Overijssel. Dus vergeet je wandelschoenen en/of fiets niet mee te nemen! De wandel- en fietsmogelijkheden zijn eindeloos. 

De Vecht

De Vecht

Naast de camping

De Vecht is vanaf onze camping niet te missen! Als je deze rivier volgt kom je onderweg bijzondere legakkers, plassen, veengebieden, molens en forten tegen. In het Vechtdal kun je vele mooie fiets- en wandelroutes volgen. Er valt hier enorm veel te ontdekken!
Natuurgebied Varsenerveld

Natuurgebied Varsenerveld

6km afstand

Natuurgebied Varsenerveld bestond uit groot heide- en veengebied. Het gebied dreigde in z'n geheel dicht te groeien tot een bos, maar een groep vrijwilligers heeft zich ingezet om dit te voorkomen. Dit unieke natuurgebied vormt nu een mooi divers geheel.
Ommen

Ommen

7km afstand

Een bezoekje aan Ommen mag niet ontbreken! Deze Hanzestad met een rijke geschiedenis ligt aan de oever van de Vecht. Dit is bovendien een ideale plek om een terrasje te pakken.
Dalfsen

Dalfsen

8km afstand

Het centrum van Dalfsen is met zijn monumentale panden en gezellige straatjes zeker een bezoekje waard. Zoek je het liever hoger op? Beklim dan uitkijkttoren De Stokte (20 meter hoog). Vanaf hier heb je schitterend weids uitzicht richting het Vechtdal en het bosrijke landschap bij de Vecht.
Uitkijktoren Ommerland

Uitkijktoren Ommerland

12km afstand

Vanaf de 18 meter hoge uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over het Vechtdal. Je vindt deze bovenaan de Besthmenerberg.
Kasteel Rechteren

Kasteel Rechteren

12km afstand

Kasteel Rechteren bij Dalfsen is niet alleen mooi om te zien, maar ook van historisch belang. Dit is namelijk het enige kasteel in de provincie Overijssel dat uit de middeleeuwen bewaard is gebleven.
Zwolle

Zwolle

19 km afstand

De bruisende Hanzestad Zwolle heeft een rijke geschiedenis. Struin door de leuke winkelstraten en ontdek allerlei hippe boetiekjes. Neem ook een kijkje in de imposante boekhandel en laat je inspireren door de mooie tentoonstellingen in Museum de Fundatie.